Δραστηριότητες

Το εσπερινό Λύκειο Ρόδου παραβρέθηκε στην Τελετή αναγόρευσης του Dr. James Cummins ως Επίτιμου Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο JimCummins γεννήθηκε στην Ιρλανδία και από το 1971 ζει στον Καναδά. Στην Ιρλανδία έκανε τις βασικές του σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το 1974 έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά στον Τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Από το 1996 έως το 2014 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο OntarioInstituteforStudiesinEducation (OISE) στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στο οποίο σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής.

Το Εσπερινό Λύκειο Ρόδου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει, παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου "Ιστορικά Τραύματα & Ευρωπαϊκή Ιδέα".

12 Oκτωβρίου 2016, επίσκεψη Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού γενικού Λυκείου Ρόδου στην έκθεση:
"Ο Νέλσον και η εποχή του" στο Παλάτι των Ιπποτών.

Το Εσπερινό Λύκειο παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν η Μαριάνθη Γεωργαλίδου και ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης "ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ".

Το Εσπερινό Λύκειο Ρόδου παρακολούθησε το έργο του Αυστριακού συγγραφέα Robert Schneider "Βρωμιά" στις 6/11/2015, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Επίκαιρο όσο ποτέ και βαθιά ανθρώπινο το θέμα που διαπραγματεύεται την περιπέτεια ενός πρόσφυγα στη Δυτική Ευρώπη.

Κύλιση στην Αρχή