Νέα

Διαβάστε τη συνεντευξη του Διευθυντή κ. Τάσου Χαμουζά  στη Δημοκρατική της Ρόδου για το σχολείο μας:

Το Εσπερινό Λύκειο Ρόδου, επιτελεί ένα σπουδαίο έργο. Δίνει ευκαιρία στη γνώση και στη μόρφωση σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την βασική εκπαίδευση αλλά δεν έπαψε να αποτελεί ζητούμενο για τους ίδιους.
 
Ως εργαζόμενοι ενήλικες, μέσα από το Εσπερινό Λύκειο, μπορούν όχι μόνο να ολοκληρώσουν τον κύκλο της βασικής εκπαίδευσης, αλλά να τολμήσουν να ονειρευτούν και να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση, μέσα από την φοίτησή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Φέτος, από το Εσπερινό Λύκειο της Ρόδου 11 μαθητές τόλμησαν, ονειρεύτηκαν και πήραν την απόφαση να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Εξι από αυτούς κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, περνώντας σε σχολές της επιλογής τους.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζει τα θερμά του Συγχαρητήρια σε επιτυχούσες και επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ!

Παρακάτω είναι όλες οι σχολές που πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριές μας:
1. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ)
2. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΡΟΔΟΣ)
3. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΟΔΟΣ)
4. ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
5. ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ)
6. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ)

 

Σύμφωνα με το ν.4521/2018 Αρ.34 (ΦΕΚ 38/2-3-2018), οι μαθητές της Δ τάξης θα εξετάζονται σε τέσσερα μόνο μαθήματα (Γενική Παιδείας) στις τελικές εξετάσεις, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα προβλέπεται υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β' τετράμηνο.

Πιο αναλυτικά:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται με σχετική εγκύκλιο, ότι η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018. Για τις ακριβείς ημερομηνίες θα ακολουθήσει νεώτερη εγκύκλιος.

Αυξάνονται τα όρια απουσιών χωρίς δικαιολογητικά αλλά καταργείται η δικαιολόγηση από τον κηδεμόνα. Επίσης, προβλέπεται μια σειρά περιπτώσεων (χρόνιες παθήσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλεία κ.α) στις οποίες οι απουσίες καταγράφονται αλλά δεν προσμετρούνται.

Σύμφωνα με την ΥΑ  10645/ΓΔ4 (ΦΕΚ 120/23-1-2018) Άρθρο 23, κατά τον χαρακτηρισμό φοίτησης οι απουσίες δεν διακρίνονται πλέον σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Έτσι, επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

Κύλιση στην Αρχή