Γιατί να επιλέξω το Εσπερινό Λύκειο

Η εκπαίδευση και η γνώση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Το σχολείο μας προσφέρει σε κάθε ηλικία την ικανοποίηση της μάθησης και την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών που κάποτε ήταν ανάγκη να εγκαταλείψετε. Τώρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να ανοίξετε νέους ορίζοντες στην ζωή σας.

Με τα  νέα προγράμματα σπουδών και μέσα σε ένα  σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της εποχής, να βελτιώσετε την κοινωνικοοικονομική σας κατάσταση και να διαμορφώσετε καλύτερα το παρόν και το μέλλον.

Διεκδικήστε την εισαγωγή σας στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ ή για να συνεχίσετε, ως απόφοιτοι Λυκείου, τις σπουδές σας σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. Ι.Ε.Κ.) .

  • Οι υποψήφιοι των Εσπερινών εξετάζονται σε ευκολότερα θέματα απ' αυτά που εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ημερήσιων ΓΕΛ.
  • Διεκδικούν ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
  • Η διδακτέα ύλη των μαθημάτων των Εσπερινών ΓΕΛ είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των μαθημάτων των ημερήσιων ΓΕΛ.

hot

Το απολυτήριο Γενικού Λυκείου που προσφέρει το Εσπερινό Λύκειο αποτελεί το βασικό προσόν για την αγορά εργασίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με την φοίτηση σας στο Εσπερινό Λύκειο, σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε τα τυπικά και ουσιαστικά εκπαιδευτικά  προσόντα τα οποία είναι  επίσης απαραίτητα για τη βελτίωση ή την εξασφάλιση της ήδη υπάρχουσας εργασιακής κατάστασης.

 

 

Το Εσπερινό Λυκείο απευθύνεται, σε εκείνα τα εργαζόμενα (ή και άνεργα) άτομα, τα οποία δεν είχαν (ή δεν έχουν) την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ημερήσια Λύκεια λόγω εργασίας και άλλων βιοποριστικών λόγων.

Στόχος είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, καθώς λειτουργούμε με ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς για τους εργαζόμενους μαθητές.

Κύλιση στην Αρχή