Την Τετάρτη 25/4/2018, το σχολείο μας παρακολούθησε ενημέρωση από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Άγιος Εφραίμ", στο Νοσοκομείο Ρόδου, σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου που αφορούν την αιμοδοσία, και την δωρεά μυελού των οστών και ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε βάθος από την συντονίστρια του συλλόγου Ασημίνα Σαρρή, για την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της προσφοράς  στο συνάνθρωπο, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών και κατ‘ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, στην πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, στην καλλιέργεια θετικών στάσεων των μαθητών σε θέματα υγείας, καθώς και στη διαμόρφωση εθελοντών αιμοδοτών.

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως οι διαδικασίες της προσφοράς αίματος και μυελού των οστών, η συμβατότητα των δωρητών και το αντίστοιχο τέστ, καθώς και οι ομάδες πληθυσμού που μπορούν να  συμμετάσχουν εθελοντικά.

Στην συνέχεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την συμπαράσταση στους στόχους αυτής της ενημέρωσης, πολλοί μαθητές μας έγιναν δωρητές μυελού των οστών!

 
Pin It
Κύλιση στην Αρχή